Skip to main content Skip to search
Javastraat 3 2585 AA Den Haag
Dagelijks van 8:30 tot 17:30 uur
070 – 310 51 10
info@ibconsult.nl

Vermogen

Sparen

Sparen heeft de laatste jaren weer flink aan populariteit gewonnen. Dat is in turbulente beurstijden niet vreemd, want sparen is in al zijn eenvoud de meest simpele manier om aan vermogensopbouw te doen. Toch zijn er diverse mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, reden waarom zelfs hier goed advies onontbeerlijk is. Wilt u uw geld gewoon laten groeien op een renterekening of wilt u uw geld ‘beleggen’ in vastrentende fondsen? IB Consult B.V. is uw ideale partner om te komen tot de meest profijtelijke spaarrekening!

Beleggen

Omdat sparen de laatste tijd heel weinig rendement oplevert, kiezen veel relaties ervoor hun spaardoelen te realiseren door een combinatie van sparen en beleggen, om zodoende toch een beter rendement te krijgen. Bij beleggen horen natuurlijk ook de risico’s. Wij adviseren u graag wat voor u de beste wijze van vermogensvorming is.

Banksparen voor pensioen

Als u spaart of belegt voor uw pensioen, kunt u de jaarlijkse inleg aftrekken van uw belastbare inkomen als u een aantoonbaar pensioentekort heeft. Dat was zo als u een lijfrenteverzekering voor uw pensioenaanvulling afsloot, maar dat geldt nu ook voor banksparen. Het grote verschil met verzekeren komt met name bij de uitkering tot uitdrukking: als uw bankspaartegoed op is, stopt de uitkering. Bij een lijfrenteverzekering ontvangt u doorgaans tot uw overlijden een uitkering.

Banksparen voor hypotheek

Als u bankspaart voor de aflossing van de hypotheekschuld, is het tegoed belastingvrij. U mag op deze manier maximaal 157.000 euro (2013) belastingvrij sparen. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Uiteraard mag u het opgebouwde tegoed uitsluitend gebruiken voor de aflossing van uw hypotheek.

Banksparen heeft, net als de verzekeringsproducten, voor- en nadelen. Maar die voor- en nadelen zijn verschillend. Wij vertellen u graag welke oplossing in uw geval het meest overeenkomt met uw wensen. Wilt u dus iets extra’s regelen voor uw pensioen of een vermogen opbouwen om uw hypotheek af te lossen, neem dan contact met ons op.

Kapitaalverzekering

Met een belegging loopt u bepaalde risico’s. U kunt immers, hoewel niemand dat nastreeft, ook een negatief rendement behalen. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat voor risico’s u daarmee loopt. Kunt u het zich wel veroorloven uw inleg of een deel daarvan te verliezen? Deze onzekerheden bemoeilijken het maken van een persoonlijk financieel plan. Om onzekerheden uit te bannen, kunt u een kapitaalverzekering met een gegarandeerde uitkering afsluiten. U weet dan precies welk kapitaal u na een bepaalde periode in handen krijgt. De verzekeraar draait in een dergelijk geval op voor de kosten indien het rendement onverhoopt tegenvalt. Hiervoor betaalt u wel een prijs, de kosten drukken immers op de opbrengst. Bovendien belegt de verzekeraar in vastrentende waarden als deposito’s en staatsobligaties, die door de bank genomen iets minder rendement opleveren.

Gouden Handdruk

Verwacht u binnenkort een gouden handdruk te ontvangen?

Wat u het beste met uw gouden handdruk kunt doen, is afhankelijk van uw (financiële) situatie en wensen. Heeft u al een nieuwe baan? Moet u een periode zonder inkomen overbruggen? Gaat u binnenkort met (pre)pensioen? Of wilt u misschien een eigen bedrijf beginnen? Omdat niemand precies weet hoe zijn of haar financiële toekomst er uit zal zien, is het fijn dat u op elk moment kunt kiezen wanneer u uw ontslagvergoeding wilt laten uitkeren of juist weer wilt vastzetten. IB Consult biedt u een advies op maat. Flexibel op uw situatie aan te passen, zodat u uw gouden handdruk kunt laten uitkeren of juist vastzetten wanneer u dat wilt. Zo blijft u flexibel en kunt u de vergoeding optimaal benutten. En bent u zeker van een oplossing die bij u past.