Skip to main content Skip to search
Javastraat 3 2585 AA Den Haag
Dagelijks van 8:30 tot 17:30 uur
070 – 310 51 10
info@ibconsult.nl

Hypotheken

IBConcult heeft jarenlange (vanaf 1996) ervaring in het geven van advies en in de bemiddeling van hypotheken. We onderscheiden ons door persoonlijk advies. Hierin vergelijken we uw wensen en situatie met de mogelijkheden die op dit moment beschikbaar zijn op de hypotheekmarkt. Ons uitgebreide advies stelt u in staat om een doordachte keuze te maken.

Wij verzorgen de volgende onderdelen:

Soorten hypotheken

Annuïteiten hypotheek

Bij een Annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand een vast bedrag, de annuïteit. Die is opgebouwd uit twee delen: een deel rente en een deel aflossing.

Spaarhypotheek

Bij spaarhypotheken wordt het grootste deel van de premie gespaard op een rekening. Op deze spaarrekening wordt door de hypotheekinstelling een percentage vergoed dat gelijk is aan de betaalde hypotheekrente.

Leven en spaar hypotheek

Levenhypotheken danken hun naam aan het feit dat de premies worden gebruikt voor een ‘gemengde’ kapitaalverzekering eigen woning. Deze bestaat uit een overlijdensrisicodeel en een spaar- of beleggingsdeel.

Klassieke hypotheek

Bij een lineaire hypotheek lost u iedere maand hetzelfde bedrag af. Daarnaast betaalt u rente over de resterende schuld. In de loop der jaren zal het rentebedrag dalen en de aflossing stijgen.

Hybride Hypotheek

Bij de hybride hypotheek, ook wel spaar/beleggingshypotheek genoemd, wordt de flexibiliteit van de moderne levenhypotheek gecombineerd met de zekerheid van de spaarhypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al: bij deze hypotheekvorm wordt in beginsel niet afgelost, waardoor u een lagere maandlast kunt realiseren. U betaalt immers uitsluitend rente en geen premie om vermogen op te bouwen.

Beleggings hypotheek

Het fundamentele verschil tussen beleggingshypotheken en de spaar- en levenhypotheken is dat het vermogen (voor aflossing van de hypotheek) niet wordt opgebouwd in een verzekering.